​iPhone 13 – Apple denkt 20 procent meer iPhones te verkopen

Elke dag is er wel een nieuw iPhone-gerucht te melden, maar vaak gaan die over de specificaties van het toestel, renders door mensen die graag informatie lekken en verwachtingen van experts. Ditkeer iets heel anders, want Bloomberg schrijft iets over de verwachtingen van Apple qua verkopen. Het denkt 20 procent meer iPhones te verkopen van het nieuwe exemplaar.

20 procent meer telefoonverkopen
Het gaat dan om een vergelijking met de verkoopcijfers van eerdere toestellen. Bloomberg schrijft dat Apple veel vertrouwen heeft in het nieuwe toestel, zodanig dat het durft te stellen dat het 20 procent meer iPhone 13’s (als het nieuwe toestel tenminste het ongeluksgetal draagt) te verkopen dan iPhone 12’s, iPhone 11’s, enzovoort. Dit zouden bronnen dichtbij Apple hebben gezegd. Fabrikanten zijn gevraagd om 90 miljoen stuks te produceren van de nieuwe iPhone. Dat is vijftien miljoen meer dan voorgaande jaren, toen het nog om 75 miljoen stuks ging.

Het is interessant dat dit nieuws nu naar buiten komt, want het doet de vraag rijzen of dit misschien is ‘gelekt’ om mensen nog meer hyped te maken voor de smartphones. Zeker in een periode waarin alle smartphones weinig verrassends of heel spannends laten zien in design en mogelijkheden, zijn smartphonefabrikanten op zoek naar manieren om veel smartphones aan de man te brengen.